vrijdag 8 februari 2013

10 voordelen om te lezen.  1. Geeft nieuwe inzichten. Over elk onderwerp is wel een boek geschreven, daar vind je een idee, een oplossing die helpt jouw inzicht te vergroten.
  2. Verbetert de concentratie en aandacht. Lezen van boeken biedt reflectie op het onderwerp en leert je verschillende standpunten over het onderwerp.
  3. Je kennis wordt verbreed, je gaat meer verbanden zien in deze complexe wereld.
  4. Meer plezier, meeleven met de personages in het boek, verheugen over de voortgang, je creëert je eigen beleving bij wat je leest.
  5. Het verbetert je woordenschat. Je leert nieuwe woorden, zinnen en hun betekenis kennen.
  6. Versterkt je gevoel van eigenwaarde, je bent beter geïnformeerd, je bent meer deskundig in het onderwerp.
  7. Je kunt er nieuwe vaardigheden mee opdoen. Voor elke vaardigheid als bijvoorbeeld presenteren, onderhandelen, solliciteren een apparaat repareren is wel een boek of handleiding beschikbaar.
  8. Boeken zijn overal verkrijgbaar en overal te lezen en mee te nemen. Zo staan er inmiddels op Gutenberg.org ruim 42.000 gratis boeken te verkrijgen. Ook veel boeken in Nederlands en vele andere talen.
  9. Het levert geld op, je kunt nieuwe vaardigheden op doen en deze te gelde maken. Je kunt leren van anderen die hen ervaringen opgeschreven hebben in hun boeken. Er zijn veel gratis studieboeken te verkrijgen op Bookboon.com. Denk aan onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, strategie en leiderschap.
  10. Kan zelfs je leven veranderen, een boek kan je helpen een nieuwe levensstijl te beginnen en het oude achter te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten